Дозування фізичних навантажень для самостійних занять фізичними вправами студентів - Володимир Захожий; Олена Сапожник (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Результати дослідження свідчать, що пульсовий режим для відновлювальних фізичних навантажень не повинен перевищувати 120 уд./хв (для дівчат) і 130 уд./хв (для юнаків). Найбільший відсоток часу щодо загальної тривалості самостійних занять фізичними вправами припадає на розвиток витривалості, сили й силової витривалості.