اثر آموزش نوروفیدبک بر تعادل و زمان واکنش ورزشکاران دوومیدانی - سمیه نامدار طجری; آرش میری فر; مژگان معمار مقدم (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر آموزش نوروفیدبک بر تعادل و زمان واکنش ورزشکاران رشته دوومیدانی می‌باشد. 48 ورزشکار دوومیدانی در هر دو جنس به‌صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. مطالعه به‌صورت دو سو کور با چهار گروه آزمایشی‌یک، دو، کنترل و تمرینات ساختگی انجام شد. در گروه آزمایشی‌ یک در ناحیة اُ‌ یک و اُ‌ دو امواج چهار تا هفت هرتز بازداری و 15-18هرتز تقویت‌شدند و گروه آزمایشی‌دو در ناحیة سی‌زد و اف‌زد با موج بتا یک در 12 جلسة 15 دقیقه‌ای تقویت‌شدند. نتایج تغییر معناداری در کاهش زمان واکنش انتخابی و بهبود تعادل گروه‌های آزمایشی نشان داد. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده، آموزش نوروفیدبک را می‌توان برای بهبود برخی از توانایی‌های ادراکی حرکتی ورزشکاران، مانند تعادل و زمان واکنش به‌کار برد.