IMPORTANŢA CONSILIERII PSIHOLOGICE A ELEVILOR CU CES ŞI A PĂRINŢILOR ACESTORA - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
În acest articol este abordată importanţa consilierii psihologice, din punct de vedere teoretic, atât pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale, cât şi pentru părinţii lor. Se expun aspecte conceptuale din România, definirea noţiunii de consiliere, structura acesteia şi ce implică activitatea consilierului şcolar. În Republica Moldova se remarcă clasificarea şi obiectivele consilierii psihologice, sarcinile psihologului şcolar, parteneriatul acestuia cu cadrele didactice şi rolul pă- rinţilor în asistenţa educaţională a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, contribuind la incluziunea acestora în insti- tuţiile din învăţământul de masă. Cuvinte-cheie: consiliere, elevi cu CES, părinţi, psiholog/consilier şcolar.