بررسی اثربخشی مشاوره با رویکرد اسلامی در پریشانی روان‌شناختی دانشجویان دختر با تجربۀ شکست عشقی - Zahra Kouhi; Marziyeh Alivandi-Vafa (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2022)
سابقه و هدف: در دنیای امروز، بنا به تغییر تعاریف اصیل روابط انسانی، بسیاری از قشرهای مختلف به‌ویژه دانشجویان شکست عشقی را به‌ همراه آشفتگی روان‌شناختی تجربه می‌کنند. با‌ عنایت به این امر که پریشانی روان‌شناختی اختلالی هیجانی است و می‌تواند عملکرد فردی و بین‌فردی را با مشکل مواجه سازد؛ و با‌ توجه به تأکید محافل مداخلاتی جدید بر استفاده از عامل‌های فرهنگی-اعتقادی؛ پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی مشاوره با رویکرد اسلامی در پریشانی روان‌شناختی (افسردگی، اضطراب و استرس) دختران دانشجوی دارای تجربۀ شکست عشقی دانشگاه علوم پزشکی شهر تبریز انجام شده است. روش کار: این پژوهش نیمه‌تجربی از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل است. جامعۀ آماری تمامی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شهر تبریز بود که از میان آنان 20 دانشجو با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به‌طور تصادفی در گروه‌ها جایگزین شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسش‌نامۀ نشانگان ضربۀ عشق راس و پرسش‌نامۀ مقیاس پریشانی روان‌شناختی داس بود. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج حاصل از روش تحلیل کوواریانس نشان داد که مشاوره با رویکرد اسلامی بر پریشانی روان‌شناختی (افسردگی، اضطراب و استرس) دختران دانشجوی دارای تجربۀ شکست عشقی اثر مثبت داشت. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌ها، چنین استنباط می‌شود که مقابلۀ درمانی با رویکرد اسلامی قادر است بر آشفتگی روانی دانشجویان دختر مؤثر واقع گردد؛ نتیجه‌ای که می‌تواند مسیر حرکت مداخلات درمانی را تحت تأثیر قرار دهد.