مقایسۀ ویژگی‌های شخصیتی خودپایی و هیجان‌خواهی ورزشکاران نخبه و غیرنخبه (Sport Sciences Research Institute, 2013)
هدف ‌پژوهش ‌حاضر ‌مقایسۀ ویژگی‌های شخصیتی خودپایی و هیجان‌خواهی‌‌ ورزشکاران نخبه و غیرنخبه می‌باشد. نمونۀ آماری این پژوهش را 127 نفر از زنان ورزشکار استان سمنان با دامنۀ سنی 30-16 سال (62 نفر ورزشکار نخبه عضو تیم‌های ملی و لیگ برتر و 65 نفر ورزشکار غیرنخبه عضو تیم‌های حاضر در لیگ دستۀ 2 کشور) تشکیل می‌دادند که بهصورت داوطلبانه در تکمیل پرسش‌نامه همکاری کردند. پژوهش حاضر از نوع پژوهشهای پس‌رویدادی با طرح علی ـ ‌‌مقایسه‌ای و همچنین روش توصیفی از نوع همبستگی ‌است. ابزار گردآوری این پژوهش شامل فرم جمعآوری اطلاعات ‌فردی و پرسشنامههای خودپایی ‌اشنایدر و هیجان‌خواهی‌‌‌ آرنت بود. برای تلخیص اطلاعات حاصل از پرسش‌نامه‌ها از آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار استنباطی نظیر تحلیل واریانس یک راهه، آزمون تعقیبی توکی، آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد؛ بین متغیر خودپایی و هیجان‌خواهی‌‌ ورزشکاران (نخبه و غیرنخبه) تفاوت مثبت معناداری وجود دارد.