Організаційно-методичні особливості корекційного навчання рухових дій дітей із порушеннями слуху - Інна Миколаївна Ляхова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті висвітлено організаційно-методичні особливості корекційного навчання дітей із порушеннями слуху рухових дій. Установлено етапність корекційного навчання рухових дій дітей із порушеннями слуху та спрямованість кожного з них. Їхня реалізація передбачає своєрідний порядок дій (алгоритмізацію) учителя й учнів із порушеннями слуху під час проведення організованої рухової діяльності, що враховує особливості психофізичного розвитку цих дітей. Такий підхід дає змогу створити в дітей із порушеннями слуху адекватне уявлення про рухи, які вивчаються, зменшити кількість грубих помилок під час їхнього виконання, що сприяє інтенсифікації процесу формування знань, рухових умінь і навичок, корекції та розвитку їхньої рухової сфери загалом.