Cartografia d'arbres. Iniciació a la botànica per a alumnes de primer d'ESO - María Isabel Lacasa Millán; Roser Puig Casas (Universitat Autònoma de Barcelona, 2006)
Es pretén despertar en els alumnes l'interès per l'estudi dels vegetals a partir de l'observació i classificació dels arbres que hi ha als patis i jardins de l'Institut. Es presenten activitats d'estudi morfològic de fulles, d'elaboració de dibuixos científics, d'utilització de claus dicotòmiques, d'interpretació de plànols, d'establiment de simbologies per representar espècies vegetals, d'elaboració de fitxes per a les diferents espècies, de confecció d'un mapa cartogràfic d'arbres, i d'altres, integrades dins del treball.