SEMIOLOGIA CLINICĂ A APARATULUI RESPIRATOR LA COPIL - Valeriu Popescu (Amaltea Medical Publishing House, 2008)
Articolul trece în revistă semiologia clinică a aparatului respirator la copil. Se trec în revistă: • Tusea, simptom extrem de comun în afecțiunile aparatului respirator, cu diversele sale aspecte, utile pentru diagnosticul etiologic • Expectorația, mai puțin prezentă la copil, care, de obicei, își "înghite" secrețiile • Hemoptizia • Stridorul • Cianoza, considerată totdeauna un element de gravitate în cursul unei afecțiuni respiratorii acute • Dispneea • Apneea