Принципи реформування вищої освіти Австрралії - Наталія Пасько (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті проаналізовано принципи реформування вищої освіти в Австралії на початку ХХІ століття: сталості, якості, справедливості, різноманітності. Підлягають аналізу сутність, умови та рівень застосування зазначених принципів у системі вищої освіти Австралії. Порівнюється досвід реформування вищої освіти в Австралії та Україні. В статье рассмотрены принципы реформирования высшего образования Австралии начала ХХІ века: устойчивость, качество, справедливость, разнообразие. Анализируется суть, условия и уровень применения указанных принципов в системе высшего образования Австралии. Сравнивается опыт реформирования высшего образования Австралии и Украины. In the article principles of higher education reformation of Australia of beginning ХХІ century are examined: sustainability, quality, equity, diversity. Essence, terms and level of application of the mentioned principles in the system of higher education of Australia is analyzed. Experience of reformation of higher education of Australia and Ukraine is compared.