مطالعه راهبرد های مدیریت ورزش کشور به روش سوات - مرتضی رضایی صوفی; عباس شعبانی; سیاوش خداپرست (Sport Sciences Research Institute, 2015)
برنامه ریزی استراتژیک نوعی برنامه ریزی است که به بررسی عوامل محیط درونی و بیرونی سازمان با استفاده از تحلیل سوات می پردازد. هدف از انجام این تحقیق بررسی استراتژی و راهبرد های مدیریت ورزش کشور به روش سوات از دیدگاه مدیران ورزش بود. جامعه آماری تحقیق را تمامی مدیران ستادی، معاونین آنها و مدیران میانی و عملیاتی وزارت ورزش و جوانان تشکیل می دادند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای تعیین اعتبار صوری به متخصصان مربوط ارائه گردید (14 نفر) و پس از جمع¬آوری نظرات به تصحیح موارد اشاره شده توسط متخصصان پرداخته شد. پایایی پرسشنامه بوسیله روش آماری آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل آماری یافته¬ها از آمار توصیفی، آزمون کولموگوروف اسمیرنوف و آزمون تی وابسته استفاده شد. یافته¬ها نشان داد بهره¬گیری از نظرات متخصصان در پیش بینی¬ها و دسترسی به خبرگان و متخصصان ورزشی در سازمان¬های ورزشی به عنوان نقاط قوت و معیارهای دقیق پیش¬بینی در بخش مدیریت ورزش کشور، وضعیت حضور زنان در مدیریت ورزش کشور، نحوه انجام بازاریابی ورزشی در بین مدیران ورزشی و بهره¬گیری از جایگاه سازمانی برای برنامه¬ریزی¬ها به عنوان نقاط ضعف می¬باشند. طرح جامع ورزش کشور، رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات، خصوصی¬سازی، تحقیقات در زمینه مدیریت ورزش و فراوانی جمعیت جوان، به عنوان فرصت و درگیر بودن نظام مدیریت دولتی در ورزش، تعدد سازمان¬های سیاست¬گذار و وابستگی مدیران باشگاهی کشور به عنوان تهدیدهای مدیریت ورزش کشور شناخته شدند.