Hodnoty mládeže v mezinárodních vzdělávacích projektech - Karolína Burešová (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2015)
Příspěvek analyzuje zaměření současných vzdělávacích projektů pro mládež EU a UNESCO z pohledu hodnot, které tímto způsobem mládeži zprostředkovávají. Cílem textu je porovnat vybrané aktuální projekty pro mládež, a to v evropském i v globálním kontextu. Pozornost je věnována srovnání témat, která jsou či budou v rámci projektů realizována. Dále budou komparovány formy analyzovaných projektů. Základními východisky textu jsou strategické rámce nadnárodních organizací, které jsou v období 2014-2015 obnovovány a transformovány v nová programová období.