ارائه مدلی جهت ارزیابی عملکرد دانشگاه هرمزگان با رویکرد ترکیبی کارت امتیازی متوازن(BSC)، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) و پویایی‌شناسی سیستم‌ها (SD) - محمد غفورنیا; شریفه قویدل; محمد رضا بهبودی (Shahed Behesti University, 2022)
هدف: تحقیق حاضر با هدف توسعه‌ی مدلی ترکیبی در قالب کارت امتیازی متوازن، فرآیند تحلیل سلسه مراتبی و پویایی‌شناسی سیستم‌ها به‌منظور ارزیابی عملکرد دانشگاه هرمزگان صورت گرفته است.مواد و روش‌ها: این تحقیق از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش تحقیق از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه‌ی آماری مدنظر این پژوهش شامل اعضای هیئت علمی، مدیران و کارشناسان خبره در زمینه ارزیابی عملکرد بودند. برای جمع‌آوری داده‌ها از روش اسنادی و میدانی استفاده شده است. روش نمونه‌گیری در این تحقیق هدفمند تصادفی است. در گام اول عوامل و مؤلفه‌های مؤثر بر ارزیابی عملکرد دانشگاه هرمزگان در ابعاد کارت امتیازی متوازن تعریف شدند. سپس در گام دوم وزن معیارها و زیر معیارها بوسیله‌ی روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی مشخص شد. بر این اساس پنج شاخص که دارای وزن بیشتری از نظر اهمیت در بهبود عملکرد دانشگاه بودند، شامل کیفیت پژوهش از بعد "پژوهش، نوآوری و فناوری"، رضایت دانشجو از بعد "مشتری"، توان رقابتی دانشگاه از بعد "رشد و یادگیری" و بهبود خدمات از بعد "فرآیندهای داخلی"، به‌عنوان مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی عملکرد انتخاب شدند. در گام سوم مدل‌سازی و شبیه‌سازی عوامل و مؤلفه‌های ارزیابی عملکرد دانشگاه با استفاده از روش پویایی‌شناسی سیستم‌ها و نرم‌افزار ونسیم انجام شد.بحث و نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق نشان داد شاخص‌های کیفیت پژوهش، جایگاه در رتبه‌بندی، توان رقابتی و کیفیت خدمات، روند صعودی با شیب متوسط داشته‌اند که انتظار می‌رود تا پایان دوره شبیه‌سازی این روند با شیب افزایشی ادامه داشته باشد. هم‌چنین براساس نتایج شبیه‌سازی، شاخص‌های افزایش فرصت مطالعاتی برای اساتید و افزایش درصد استفاده از تکنولوژی از بعد فرآیندهای داخلی، افزایش بودجه برای تسهیلات آموزشی و رفاهی و پژوهشی از بعد مالی و افزایش تعداد هیئت علمی جذب شده از بعد فرآیندهای داخلی، به‌عنوان سیاست‌های بهبود معرفی شدند.