DIAGNOSTICUL ÎN NEUROLOGIA PEDIATRICĂ - Valeriu Popescu; Andrei Zamfirescu (Amaltea Medical Publishing House, 2010)
În articol sunt prezentate principalele etape în diagnosticul bolilor neurologice în practica pediatrică. Se discută simptomatologia şi demersul diagnostic în funcţie de vârsta pacientului şi în ordinea frecvenţei afecţiunilor. Sunt enumerate caracteristicile esenţiale în detresa neurologică şi convulsiile neonatale, hipotoniile de origine centrală, periferică şi mixtă, crizele epileptice ocazionale, epilepsiile şi sindroamele epileptice, paraliziile cerebrale, anomaliile mersului (mersul spastic, mersul ataxic), mişcările extrapiramidale, tulburările conştienţei (coma), retardul mental, tulburările de comunicare şi comportament, paraliziile nervilor cranieni, deformările ortopedice de cauză neurologică.