Çoklu diş anomalisi: bir vaka raporu - Sibel Özenci; Bengi Öztaş; Ömer Günhan (Ankara University, 2010)
Bir dişin oluşumu sırasında, diş germinin bir kısmı ya da tamamı sistemik, lokal, ya da kalıtsal nedenlerle etkilenebilir. Dişin kalsifikasyonuna kadar şekillendirici hücrelerin bu durumdan etkilenmesi sonucu sayı, boyut, şekil, pozisyon, sürme ve yapısal anomaliler gelişebilir. Füzyon diş sert dokularının şeklini etkileyen gelişimsel bir anomalidir. Bu durum gelişmekte olan iki diş germinin katılmasıyla sonuçlanan bir tek genişlemiş diş olarak tanımlanır. Süpernümerer kökler en sık mandibular kanin, maksiller küçük azı ve azı dişlerinde görülen dental anomalilerdir. Nadiren maksiller ön dişlerde ve mandibular kesici dişlerde bulunur.