نقش هیئت‌مدیرة باشگاه‌های فوتبال از منظر حکمرانی - قاسم مهرابی; محمد نامور (Sport Sciences Research Institute, 2019)
این پژوهش با هدف بررسی نقش هیئت‌مدیرة باشگاه‌های فوتبال از منظر حکمرانی انجام شده است. روش پژوهش به‌لحاظ هدف، کاربردی و به‌لحاظ روش،تحلیلی و توصیفی بود.همة اعضای هیئت‌مدیره، رئیس هیئت‌مدیره و کادر اداری باشگاه‌های ورزشی فوتبال حاضر در لیگ برتر در سال 1396 جامعة آماری پژوهش را تشکیل دادند که 165 نفر به‌عنوان نمونة پژوهش انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از مقیاس خروجی مطالعة میویه و همکاران (2007) استفاده شد. از فرم‌های «ضریب نسبی روایی محتوا» برای بررسی روایی محتوایی استفاده شد و پرسش‌نامه دراختیار 10 نفر از ارزیابان خبره قرار گرفت. مدل مفهومی پژوهش با استفاده از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی با استفاده از نرم‌افزار اسمارت پی.ال.اس. نسخة سه ارزیابی شد و نتایج در دو بخش مدل اندازهگیری و مطلوبیت مدل تحلیل شد. یافته‌ها نشان داد که داده‌های تجربی جمع‌آوری‌شده در این مطالعه از مدل نظری موجود حمایت کردند و نقش‌های بررسی‌شده در این مطالعه در هیئت‌مدیرة باشگاه‌های ورزشی فوتبال کشور قابل‌استفاده هستند. با توجه به یافته‌های پژوهش، استفاده از ساختار دو لایه (راهبری و سرپرستی) در هیئت‌مدیرة باشگاه‌های ورزشی فوتبال توصیه میشود.