Rezultatele diagnosticului și a tratamentului chirurgical al bolnavilor cu chisturi mediastinale - Valentin Martalog (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Scopul studiului este evaluarea rezultatelor metodelor diagnostice și a tratamentului chirurgical la 50 de bolnavi cu chisturi mediastinale. Este descris rolul metodelor radiologice și a bronhoscopiei în depistarea chisturilor mediastinale. Tratamentul de bază a chisturilor mediastinale este chirurgical. Au fost analizate tipurile operațiilor efectuate în tratamentul chirurgical al bolnavilor cu chisturi mediastinale. Analiza morfologică a permis stabilirea diagnosticului clinic definitiv și a spectrului chisturilor mediastinale.