STENOZA ESOFAGIANĂ POSTCAUSTICĂ LA COPIL - Irina-Mihaela Ciomaga; Cristina Țuca; M. Burlea (Amaltea Medical Publishing House, 2010)
Stenoza esofagiană postcaustică este o complicaţie a esofagitei postcaustice, cea mai frecventă formă de esofagită întâlnită la copil. În lucrare sunt prezentate actualizări ale mecanismelor de acţiune a substanţelor toxice, clasifi carea stenozelor, tratament. Endoscopia intervenţională s-a dovedit a fi efi cientă, mai puţin agresivă, diminuând timpul şi costurile de spitalizare. Esofagoplastia se impune în cazurile refractare la fi broscopia intervenţională.