Tumorile capului şi gâtului la copii. Rolul chestionarului în depistarea frecvenţei tumorilor la copii - Silvia Railean; Lucian Danilov; Igor Ciumeico; Vasile Tomuz; Mariana Ciochină (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Copii se caracterizează cu particularități semnificative fiziologice și anatomice și cu particularitatea de creștere și dezvoltare continuă. În aceste condiții managementul patologiilor legate cu traumatismele, deformațiile congenitale și dobândite, obstrucțiile de respirație vor fi luate în considerație la crearea protocoalelor de tratament general și individual. În chirurgia Orală Maxilo-facială pediatrică este important de a înțelege impactul maladiilor și leziunile asupra dezvoltării scheletului dentoalveolar, dentomaxilar, maxilo-facial, craniofacial