Тенденцій розвитку вищої педагогічної освіти в КНР (70-ті рр. ХХ ст. - початок ХХІ ст.) - Оксана Шацька (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Проаналізовано розвиток вищої педагогічної освіти в Китаї. Вчителі та викладачі є вагомим прошарком китайського суспільства, тому уряд та Компартія Китаю надають великого значення освітянам, підкріплюючи їхній соціальний статус законами, освітніми проектами, привілеями тощо. У статті також розкрито загальні тенденції розвитку вищої педагогічної освіти в Китаї протягом досліджуваного періоду. Проанализовано развитие высшего педагогического образования в Китае. Учителя и преподаватели являются весомой прослойкой китайского общества, поэтому правительство и Компартия Китая придают большого значения просвещенцам, подкрепляя социальный статус законами, образовательными проектами, привилегиями и т.д. В статье также представлены общие тенденции развития высшего педагогического образования в Китае. This article is about analyzing of the development of higher teacher training education in China. Teachers are influential stratum of Chinese society, that's why the government and Communist Party in China give a big importance to the educationists, supporting their social status with laws, educational projects, rights etc. This article is also about general tendencies of the development of higher teacher training education in China.