تاثیر تمرینات اسپرت‌متریک فوتبال بر عملکرد فوتبالیست‌های‌ ‌جوان - فرزانه ساکی; هیمن محمدی; عرفان شکیبا (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات اسپرت‌متریک ویژه فوتبال بر عملکرد پسران فوتبالیست‌ ‌جوان بود. 29 فوتبالیست به عنوان آزمودنی در پژوهش حاضر شرکت کردند و بصورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. عملکرد آزمودنی ها با استفاده از آزمون‌های عملکردی 50 یارد سرعت، چابکی ایلینویز و پرش سارجنت مورد ارزیابی قرار گرفت. گروه تجربی تمرینات اسپورت‌متریک ویژه فوتبال را به‌مدت شش هفته (18 جلسه) انجام دادند و گروه کنترل در این مدت به تمرینات عادی خود پرداختند. از آزمون تحلیل کوواریانس برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که بین رکورد آزمون‌های سرعت، چابکی و توان ‌انفجاری در گروه تجربی و کنترل تفاوت معناداری پس از شش هفته تمرین وجود دارد (05/0p <). با توجه به نتایج پژوهش حاضر به مربیان فوتبال پیشنهاد می‌گردد که تمرینات اسپورت ویژه فوتبال را جهت ارتقاء عملکرد حرکتی بازیکنان مورد استفاده قرار دهند.