مقایسه‌ عملکرد تحصیلی‌ دانش‌ آموزان‌ جهشی‌ و غیرجهشی‌ دوره ابتدایی‌ شهرستان‌ اهواز - حسین‌ شکرکن; محمدرضا آهنکوب‌نژاد; شهنی‌ ییلاق شهنی‌ ییلاق (Shahid Chamran University of Ahvaz, 1997)
< p class="a0" dir="RTL">در تحقیق‌ حاضرتلاش‌ به‌ عمل‌ آمده‌ است‌ تا تفاوت‌ بین‌ عملکرد تحصیلی‌ دانش‌آموزان‌ جهشی‌ و غیرجهشی‌ دوره ابتدایی‌ شهرستان‌ اهواز به‌تفکیک‌ جنسیت‌ (پسر - دختر) و مدت‌ زمان‌ پس‌از جهش‌ (یکسال‌ - دوسال‌)معلوم‌ گردد. فرضیه‌ اصلی‌ تحقیق‌ این‌ بود که‌ از نظر عملکرد تحصیلی‌ تفاوت‌ معنی‌داری‌ بین‌ دانش‌آموزان‌ جهشی‌ و غیر جهشی‌ وجود ندارد. جهت‌ آزمودن‌ این‌ فرضیه‌ و سایر فرضیه‌های‌ فرعی‌ تحقیق‌، از بین‌ کلیه‌ دانش‌آموزان‌ جهشی‌ دوره ابتدایی‌ شهر اهواز به‌ روش‌ انتخاب‌ تصادفی‌ ساده‌ تعداد 60 دانش‌آموز جهشی‌ و به‌ روش‌ تصادفی‌ چند مرحله‌ای‌ 90 دانش‌آموز غیرجهشی‌ انتخاب‌ شدند. به‌ منظور انجام‌ مقایسه‌های‌ لازم‌ تعداد مساوی‌ از دانش‌آموزان‌ پسر و دختر جهشی‌ که‌ یک‌ یا دو سال‌ از زمان‌ جهش‌ آنان‌ می‌گذشت‌ و همپایه‌ یا غیر همپایه دانش‌آموزان‌ جهشی‌ بودند،برگزیده‌ شدند. عملکرد تحصیلی‌ آزمودنیها از طریق‌ میانگین‌ معدلهای‌ پایه‌های‌ قبل‌ و بعد از جهش‌ آنها اندازه‌گیری‌ شد. پس‌ از انجام‌ تحلیلهای‌ آماری‌ مشخص‌ گردید که‌ تفاوت‌ معنی‌داری‌ بین‌ دانش‌آموزان‌ جهشی‌ و غیرجهشی‌ از نظر عملکرد تحصیلی‌ وجود ندارد. این‌ نتیجه‌گیری‌ برای‌ دانش‌آموزان‌ پسر و دختر به‌ صورت‌ جداگانه‌ و برای‌ گروههای‌ جهشی‌ که‌ یک‌ سال‌ یا دوسال‌ از زمان‌ جهش‌ آنان‌ می‌گذشت‌ نیز صحت‌ دارد. < p class="a" dir="RTL">