Kariery zawodowe absolwentów uczelni wyższych - Eugenia Malewska (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, 2014)
W niniejszym opracowaniu zaprezentowano wycinek badań własnych dotyczących losów i karier zawodowych absolwentów uczelni wyższych. Celem podjętych badań była diagnoza stanu kariery zawodowej tych młodych ludzi i ich plany na przyszłość.