PARTICULARITĂȚI ALE PREGĂTIRII TACTICE ÎN FOTBAL CU JUNIORII - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
Pregătirea tactică în fotbal, la fel ca pregătirea tehnică și fizică, reprezintă un element fundamental, care decide soarta meciului. În lucrare e accentuat faptul că formarea abilităților tehnice și dezvoltarea calităților fizice trebuie să preceadă pregătirea tactică. În multe școli și cluburi de fotbal europene începe să se acorde o atenție sporită pregătirii tactice, începând de la 14-15 ani. În lucrare este luat în atenție antrenamentul cu acest contingent de copii și se propun soluții optime pentru diferite faze ale jocului de fotbal, de principiile și regulile cărora trebuie să țină cont jucătorii. Totodată, sunt scoase în evidență și unele tendințe negative din ultima perioadă, ce țin de atitudinea antrenorilor în timpul antrenamentului sau jocului, care pot avea urmări nefaste. Cuvinte-cheie: fotbal, tactică, apărare, atac, presiune, schemă, tranziție.