عوامل حیاتی موفقیت توسعه محصول جدید در صنعت پوشاک (ورزشی) - رضا محمد کاظمی; ندا خوانساری شامخ; داود حسین پور (Sport Sciences Research Institute, 2016)
دردنیایامروزبقایبلندمدتیککسب‌وکاربهقدرتوتواناییآنبنگاهبرایمعرفیموفقمحصولات جدیدش به بازاروابستهاست. وجودبعضیازعواملپیشبرندهتوسعهمحصولجدیددرصنعت پوشاک ورزشی باعث اهمیت یافتن توسعهمحصولجدیددراینصنعتشدهاست. هدف این مقاله شناسایی و رتبه‌بندی عوامل حیاتی موفقیت پروژه‌های توسعه محصول جدید در صنعت پوشاک ورزشی است. در مرحله اول، عوامل مهم درپژوهشهایپیشینموردبررسی قرار گرفت، سپس با خبرگان صنعت باتجربه بالاتر از ۱۵ سال از روش گلوله برفی،  مصاحبه به عمل آمد، در ادامه شاخص‌ها و عوامل اصلی کدگذاری و شناسایی‌شده و درنهایت با تهیه پرسشنامه بسته، در بین جامعه موردنظر با ۸۰ نمونه، نظر مدیران باتجربه کمتر از ۱۵ سال با استفاده از روش تصادفی ساده، در رابطه با این موارد سنجیده شد. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که شش عامل، به ترتیب اولویت، بازاریابی و فروش، تیم توسعه محصول، تکنولوژی، طراحی و تولید، توانایی سازمانی و تجاری‌سازی شناسایی و شاخص‌های کلیدی هریک از عوامل را بررسی و رتبه‌بندی نموده و از طریق نرم افزار اس پی اس اس مطلوبیت هریک با استفاده از آزمون تی-تست تک نمونه‌ای سنجیده و با استفاده از آزمون فریدمن رتبه‌بندی شده‌اند، درنهایت از طریق لیزرل برازش مدل مفهومی در حد مطلوب ارزیابی شد و عامل تکنولوژی با بار عاملی۲۵/۰ مورد تائید قرار نگرفت که حاکی تأثیر کم این عامل در این صنعت می‌باشد.