Модернізація вищої освіти в польщі: європейський вимір - Юлія Соколович-Алтулина (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті проаналізовано особливості модернізації вищої освіти в Республіці Польща у контексті розбудови Європейського простору вищої освіти, відслідковано динаміку системних реформ, здійснюваних з метою досягнення стратегічних цілей Болонського процесу. В статье проанализированы особенности модернизации высшего образования в республике Польша в контексте создания Европейской области высшего образования, отслежена динамика системных реформ, осуществленных с целью достижения стратегических целей Болонского процесса.   The author analyzes the peculiarities of higher education modernization in the Republic of Poland in the context of formation of European Higher Education Area, traces the dynamics of systemic reforms aimed at the achievement of Bologna Process strategic goals.