Zapojení rodičů do domácí přípravy dítěte na vyučování: přehledová studie - Barbora Petrů Puhrová (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2017)
Cílem přehledové studie je představit problematiku zapojení rodičů do domácí přípravy dětí na školní vyučování. Příspěvkem chceme poukázat na vybrané české a zahraniční studie, které se dotýkají tématiky zapojení rodičů do domácí přípravy dítěte na vyučování. V první části uvádíme do souvislostí vztah rodiny a školy v domácí přípravě dítěte na vyučování. Věnujeme se popisu domácí přípravy a současně její dílčí části, domácím úkolům. Pro přehled uvádíme vybrané studie zabývající se zapojením rodičů do domácí přípravy dítěte na vyučování. Nastíněná problematika zapojení rodičů do domácí přípravy dítěte na vyučování naznačuje potřebu hlubší analýzy a orientaci na budoucí výzkumy.