The Impact of Patient's Socio-Demographic Characterictics, Comorbidities and Attitudes on Flu Vaccination Uptake in Family Practice Settings / Vpliv Bolnikovih Psihosocialnih Značilnosti, Komorbidnosti In Stališč Na Odločitev O Cepljenju Proti Gripi V Ambulantah Družinske Medicine - Kravos Andrej; Kračun Lucija; Kravos Klara; Iljaž Rade (Sciendo, 2015)
Uvod. V Sloveniji ima zdravnik družinske medicine pomembno vlogo pri izvajanju preventive. Delež cepljenih proti gripi je v Sloveniji nizek. Razlogi za to niso povsem jasni. Preučevali smo mnenje bolnikov glede cepljenja proti gripi pri njihovem družinskem zdravniku ter njihova stališča in prepričanja o gripi in cepljenju. Cilj naloge je bil odkriti dejavnike, ki vplivajo na odločitev o cepljenju v ambulanti družinske medicine.