بررسی افت ناوی و تورشن تیبیا در دانشجویان دختر فعال مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال و سالم - Hossein Amiri; Fateme Davodi (Vesnu Publications, 2014)
چکیده مقدمه: سندرم درد پاتلوفمورال مشكلی بسيارشايع درد زانو مي‌باشد كه 20 تا 40 درصد دردهاي زانو و 10 تا 20 درصد بيماران كلينيك‌هاي فيزيوتراپي را تشكيل مي‌دهد. هدف از این تحقیق، بررسی افت ناوی وتورشن تیبیا دردانشجویان دختر جوان فعال مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال وسالم می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش 30 دانشجوی دختر فعال با دامنه سنی 20 تا 30 سال به صورت در دسترس هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شده و به دو گروه مبتلا به سندرم پاتلوفمورال (15 نفر) و سالم (15 نفر) تقسیم شدند. به منظور اندازه‌گیری میزان تورشن تیبیا، افت ناوی و شدت درد به ترتیب از گونیامتر، خط کش مندرج و مقیاس دیداری درد (Visual Analog Scale) VASاستفاده شد. برای تجزیه وتحلیل آماری داده‌ها از آزمون tمستقل در سطح معنی‌داری استفاده گردید(05/0 ≥P). همچنین از آزمون (Interclass Correlation Coefficient) ICC برای بررسی تکرار پذیری داده‌های اندازه‌گیری شده، استفاده شد. یافته‌ها: با توجه به یافته‌های پژوهش اختلاف معناداری بین متغیرهای افت ناوی و تورشن تیبیا در دو گروه سالم و مبتلا به سندرم پاتلوفمورال مشاهده نگردید. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، بهنظرمی‌رسدکه افت ناوی وتورشن تیبیا متناسب باویژگی‌های فردی وسابقه تمرینی افراد متغیر است و ممکن است ریسک فاکتوری برای سندرم پاتلوفمورال درافراد فعال نباشد. کلیدواژها: سندرم پاتلوفمورال، افت ناوی، تورشن تیبیا