Managementul pacienților cu patologia trunchiului comun al arterei coronare stângi - Esenia Boșcov; Natalia Olaru; Elena Samohvalov; Marcel Abraş (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Acest articol elucidează particularitățile abordării pacienților cu patologia trunchiului comun al arterei coronare stângi (LMCA).Avînd în vedere faptul că, tendințele pe termen lung în ceea ce privesc caracteristicile pacienților cu patologia LMCA, tratamentele și rezultatele obținute nu au fost evaluate în mod sistematic, așadar, înțelegerea unor astfel de modificări se consideră importantă și actuală, pentru a facilita procesul de luare a deciziilor clinice și planificarea progreselor medicale viitoare, către un management mai eficace al pacienților cu această patologie.