طراحی مدل اثر امنیت شغلی و رفتارهای سیاسی بر بدبینی و منزلت سازمانی (مورد مطالعه: فدراسیون‌های منتخب ورزشی) - شبنم عابدیان دهاقانی; سید صلاح الدین نقشبندی; علی محمد صفانیا (Sport Sciences Research Institute, 2020)
این پژوهش با هدف بررسی اثر امنیت شغلی و رفتارهای سیاسی بر بدبینی و مـنزلت سازمانی در فدراسیون‌های ورزشی انجام شد. همة کارکنان فدراسیونهای ورزشی منتخب جامعة آماری پژوهش را تشکیل دادند. در این پژوهش از روش نمونهگیری هدفمند استفاده شد. انتخاب فدراسیونها براساس قدرت مدال‌آوری آن‌ها در بازیهای المپیک و آسیایی بودکه براساس جدول کرجسی و مورگان ۱۸۱ نفر به‌عنوان نمونه درنظر گرفته شدند. این پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. برای گردآوری دادهها از چهار پرسش‌نامه استفاده شد: پرسش‌نامة «بدبینی سازمانی» (دین و همکاران، 1998)، پرسش‌نامة «منزلت سازمانی» (میل و آشفورث، 1992)، پرسش‌نامة «رفتار سیاسی» (نقشبندی و میرانی، 2018) و پرسش‌نامة «امنیت شغلی» (نیسی و همکاران، 2000). روایی صوری و محتوایی ابزارهای پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحبنظر تأیید شد. همچنین، برای پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل دادهها از نرمافزارهای اس.پی.اس.اس. و اسمارت پی.ال.اس. استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که اثر مستقیم رفتارهای سیاسی بر منزلت سازمانی و امنیت شغلی بر منزلت و بدبینی سازمانی معنادار بود؛ درحالی‌که اثر رفتارهای سیاسی بر بدبینی سازمانی و اثر بدبینی سازمانی بر منزلت سازمانی معنادار نبود. همچنین، اثر غیرمستقیم رفتارهای سیاسی و امنیت شغلی از طریق بدبینی سازمانی بر منزلت سازمانی معنادار نبود. میتوان نتیجه گرفت که هرچه مدیران با کارکنان رفتاری واضح‌تر داشته باشند و رفتارهای سیاسی‌ خود را کم‌رنگ کنند، منزلت سازمانی فدراسیونهای ورزشی منتخب نیز افزایش می‌یابد.