FORMULE DE LAPTE: ACTUALITĂŢI ŞI RECOMANDĂRI - Laura Florescu; Oana-Raluca Temneanu; Dana-Teodora Anton Păduraru; Dana Elena Mîndru (Amaltea Medical Publishing House, 2017)
Un copil sănătos traversează un proces de creştere şi dezvoltare armonioasă, mediul din care face parte şi calitatea alimentaţiei reprezentând premisele determinante ale sănătăţii îndeosebi în primii 2 ani de viaţă. Atunci când alimentarea cu lapte matern nu este posibilă din cauza lipsei instalării secreţiei lactate ori a unei cantităţi insuficiente de lapte uman, sursele alternative de alimentaţie constau în administrarea de formule de lapte, iar în condiţii socio-economice precare, lapte de vacă. Deoarece fiecare are nevoi individuale, există o varietate de formule de lapte, astfel ȋncât copilul să aibă o alimentaţie calitativă şi cantitativă corespunzătoare, optimă pentru o dezvoltare armonioasă. Nu numai că există mai multe categorii de formule, pe bază de proteine din lapte, de soia, proteine hidrolizate şi aminoacizi, dar există diferenţe între produsele din fiecare categorie.