ДО ПИТАННЯ ФОРМУВАННЯ У МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ - І.В. ОЛІЙНИК (Alfred Nobel University Publisher, 2020)
В умовах підвищення вимог суспільства до якості вищої освіти у сфері соціальної роботи постає необхідність у формуванні професійної компетентності майбутнього соціального працівника на основі ресурсів освітнього середовища закладу вищої освіти. У статті здійснено ґрунтовний аналіз та подано визначення основних дефініцій дослідження - «компетентність», «компетенція», «реабілітація». Аналіз наукових розвідок у сфері компетентнісного підходу дозволив конструювати власне визначення поняття «соціально-реабілітаційна компетентність» соціального працівника. Розкрито основні види реабілітації, які має здійснювати соціальний працівник у процесі професійної діяльност