Рольова гра як ефективний метод формування граматичної компетентності учнів 7-го класу на уроках англійської мови - Наталія Сем'ян; Юлія Світашова (Taras Shevchenko National University of Kyiv, 2022)
У статті окреслено теоретичні засади формування англомовної граматичної компетентності у 7-му класі на уроках англійської мови методом рольових ігор. Зокрема, розглянуто визначення та компонентний склад англомовної граматичної компетентності та характерні особливості її формування; проаналізовано поняття рольової гри, її основні компоненти та вимоги, яким повинна відповідати ефективна рольова гра. Детальний науковий аналіз методу рольових ігор дав змогу авторам визначити його переваги та доцільність застосування для формування англомовної граматичної компетентності в учнів 7-го класу. З'ясовано, що метод рольових ігор, завдяки своїй комунікативній спрямованості, забезпечує підготовку учнів до міжкультурної комунікації у безпечному освітньому середовищі, а також допомагає вчителю організувати ефективний навчальний процес, підвищити якість знань учнів, забезпечити активність та інтерес школярів до опанування англійської граматики.