Psychologické aspekty vizualizace - Vladimír Spousta (Czech Pedagogical Society, 2017)
Příspěvek uvádí v souvislost zrakové vnímání s operacemi, jimiž strukturu určitého jevu transponujeme do vizuální podoby. V tomto procesu je sledována funkce senzorických etalonů a kognitivní fantazie a imaginace. Pojednává se i o vizuálním myšlení vědců a umělců a potenci vizuálních prostředků při rozvoji osobnosti.