REANIMAREA NOU-NĂSCUTULUI ȘI SUGARULUI - Elena Cătălina Bică (Amaltea Medical Publishing House, 2009)
Autorii prezintă o serie de aspecte legate de reanimarea nou-născutului și sugarului, trecând în revistă o serie de teme: 1. Ce bolnavi trebuie transferați într-un serviciu de reanimare 2. Alimentația parenterală 3. Nevoile zilnice (pe kg/corp și pe 24 de ore) 4. Tratamentul edemului cerebral 5. Principiile generale ale tratamentului unui copil (nou-născut, sugar) în stare de hipotermie severă 6. Medicamente "periculoase" ce trebuie proscrise la sugar 7. Atitudinea dietetică în insuficiența renală acută la sugar 8. Diureza osmotică 9. Ventilația artificială 10. Masajul cardiac extern 11. Puncția cordului 12. Determinarea raportului cardio-toracic 13. Perfuzia endovenoasă 14. Antibiotice utilizate în perioada neonatală