ATITUDINILE CADRELOR DIDACTICE FAȚĂ DE FENOMENUL INTEGRĂRII COPIILOR CU AUTISM ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE MASĂ - Roxana-Monica LUPUŞOR (Moldova State University, 2021)
Potrivit conceptului de integrare educativă, toți copiii trebuie să învețe împreună și, în cadrul acestui proces, profesorul are rolul esențial, el fiind cel care ghidează învățarea, modelează abilitățile sociale și comportamentul copilului. În articol sunt prezentate atitudinile profesorilor față de integrarea copiilor cu autism în mediul educațional de masă.   TEACHERS' ATTITUDES TOWARDS THE INTEGRATION OF CHILDREN WITH AUTISM SPECTRUM DISORDER IN MASS EDUCATION The concept of educational integration supports the fact that all children must learn together and in this process the teacher has the essential role, being the one who guides the learning and models the child's social skills and behaviour. The article aims to present the attitudes of teachers towards the integration of children with autism in the mainstream educational environment.