ŠTIRINAJSTLETNO DEKLE S HEMORAGIČNO MRZLICO Z RENALNIM SINDROMOM - Špela Urankar Brvar; Maja Arnež; Simona Bizjak Vojinovič (The Society for Children with Metabolic Disorders, 2022)
Leta 2021 smo se v Sloveniji soočili z izbruhom hantavirusnih okužb, ki povzročajo hemoragično mrzlico z renalnim sindromom. Pri otrocih je bolezen redka. V prispevku prikazujemo štirinajstletno dekle s hemoragično mrzlico z renalnim sindromom, ki jo je povzročil virus Puumala.