МОЖЛИВОСТІ КЛІНІЧНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТА МОНІТОРИНГОВИХ СИСТЕМ У ЗАПРОВАДЖЕННІ ІНЦИДЕНТ-ЗВІТНОСТІ В ПЕРИНАТАЛЬНИХ ЦЕНТРАХ УКРАЇНИ - G.O. Slabkiy; O.M. Kovaliova; R.V. Kuzenkov (Bukovynian State Medical University, 2015)
У статті представлено контент-аналіз сучасних наукових баз даних та рекомендацій Ради Європи держа-вам-членам щодо розвитку національних систем безпеки па-цієнтів та короткий огляд матеріалів Першого національ-ного конгресу з безпеки пацієнтів. Визначено перинатальні несприятливі події, а також фактори ризику їх виникнен-ня, які повинні моніторуватись у перинатальних центрах України за допомогою комп'ютерних програм, наприклад програмного комплексу автоматизації і управління ліку-вальними закладами «DORADO». Визначено коло завдань, що стоять перед вітчизняними службами акушерства та неонатології у контексті подальшого впровадження інших клінічних модулів системи інцидент-звітності.