Innovacions amb blogs: desenvolupament de competències del futur mestre i benestar subjectiu docent - Mª Rosario Neira Piñeiro; Lourdes Villalustre Martínez; Mª Esther del Moral Pérez (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2012)
Es descriuen tres experiències innovadores del Grau de Maestro amb blogs, orientades al desenvolupament de competències específiques i transversals: un blog de ressenyes literàries infantils; una revista digital com a espai per a la investigació i el treball col·laboratiu; i un i-portafolio per visibilizar pràctiques, avaluar progressos en l'aprenentatge i desenvolupar tutories. Es va constatar en totes elles una alta participació, motivació i implicació, i el desenvolupament de competències d'ordre superior, com les habilitats comunicatives, digitals, d'anàlisis i síntesis.... Amb això, el professorat va experimentar un alt grau de benestar subjectiu, vinculat amb la seva satisfacció en relació a les innovacions realitzades.