Anton Štefánek - minister školstva a národnej osvety Československej republiky v roku 1929 - Igor Marks (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2014)
V štúdii analyzujeme pôsobenie Antona Štefánka na pozícii ministra školstva a národnej osvety v roku 1929. Po základných údajoch a predstavení osobnosti A. Štefánka sa zameriavame na program Ankety Ministerstva školstva a národnej osvety z apríla 1929. Cieľom Ankety bolo zjednotenie názorov na reorganizáciu školstva v zmysle jednotnej školy. V tejto súvislosti príspevok predstavuje osobné názory A. Štefánka na túto problematiku.