Cinc experiències i reflexions metodològiques sobre l'Aprenentatge Basat en Projectes a les Ciències - Martí Miró; Anna Saperas; Mercè Tarragó; Rosa Maria Tordera; Jordi Domènech-Casal (Universitat Autònoma de Barcelona, 2016)
L'Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) és un enfoc didàctic plural que respon a les necessitats educatives d'una educació científica més competencial i transferible. En aquest article es descriuen 5 activitats aplicades en matèries científiques en 5 instituts diferents, al voltant de la nutrició, l'energia, la contaminació, la taula periòdica i la connexió de models científics als contextos reals (publicitat, ciència en el dia a dia,...). Les experiències han estat desenvolupades i valorades en el marc del grup de Treball EduWikiLab. Es valora la seva aplicació en base a les observacions del professorat i una enquesta a l'alumnat i es proposen orientacions per al desenvolupament d'activitats similars.