ASPECTE PSIHOLOGICE ALE DIABULIMIEI - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
Scopul studiului nostru teoretic este de a aborda fenomenul diabulimiei pentru a obține o înțelegere mai profundă a ceea ce determină pacienții cu diabet să dezvolte această strategie de scădere în greutate și ceea ce ce îi determină să renunțe la aceasta. În articol este abordată, de asemenea, importanța relațiilor sociale și tranziția la o nouă identitate în recuperarea diabulimiei. Cuvinte-cheie: diabulimie, diabet zaharat tip 1, tulburare de comportament alimentar, identitate, tranziție.