جایگاه ورزش در اشعار ملک الشعرای بهار - فرشاد رفیعی; محمدباقر فرقانی اوزرودی; سمیه رحیمی علی آبادی (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف از این تحقیق، بررسی جایگاه ورزش در اشعار ملک الشعرای بهار است. به همین منظور، ابیات و اشعار منتخب در 8 حوزه‌ی مفهوم‌شناسی ورزش از نگاه ملک الشعرای بهار، ضرورت و اهمیت ورزش از نگاه بهار، ورزش و کودکی، ورزش درگذارِ دیروز و امروز، ورزش و خِردگرایی، ورزش و معنویت، ورزش و مشاغل و ورزش و سلامت مورد بررسی قرار گرفت. منبع اصلی تحقیق، دیوان کامل اشعار ملک الشعرای بهار، بر اساس نسخه‌ی 1344 که توسط انتشارات نگاه در سال 1387 چاپ‌شده و سایر منابع مرتبط با موضوع است. این تحقیق، به‌روش توصیفی بر اساس مطالعات کتابخانه‌ای صورت‌گرفته است. یافته‌های تحقیق نشان داد که ورزش در اشعار ملک الشعرای بهار در جایگاه‌های مختلفی ازجمله مشق و تمرین، کار و حرفه، تلاش و کوشش، کسب‌کردن، ریاضت‌بردن و زراعت مورد استفاده قرار گرفته‌است. این یافته‌ها نشان می‌دهد که ورزش در نگاه ملک الشعرای بهار، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده که نه تنها مورد وثوق استاد بهار است، بلکه ایشان در نصایح خود انسان‌ها را بسیار به ورزش توصیه نموده‌است که می‌توان بسیاری از دیدگاه‌های وی را برای توسعه‌ی فرهنگ تربیت بدنی و ورزش کشور به‌کار بست.