POSTGRADUATE COURSES IN LINGUISTICS AT UNIVERSITIES OF GREAT BRITAIN - Ольга Комочкова (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2016)
У статті висвітлюються питання, пов'язані з особливостями професійної підготовки магістрів лінгвістики у Великій Британії. На прикладі відомих британських університетів (Кентський університет, Лідський університет, Есекський університет, Ланкастерський університет, Бірмінгемський університет тощо) проаналізовано магістерські програми з лінгвістики, окреслено їх загальні характеристики та особливості. Автор обґрунтовує структуру підготовки майбутніх фахівців з лінгвістики у цих вищих навчальних закладах, звертає увагу на наявність варіативності та гнучкості освітніх програм, окреслює позитивні моменти британського досвіду у професійній підготовці фахівців-лінгвістів для їх творчої реалізації у системі вищої освіти України.