CONDIŢIILE ŞI STRATEGIILE PSIHOPEDAGOGICE DE DEZVOLTARE A CREATIVITĂŢII LA STUDENŢII INGINERI - Angela POPESCUL; Sergiu POPESCUL (Moldova State University, 2015)
Analizând literatura de specialitate şi documentele de politică educaţională, putem menţiona că strategiile didactice de activare a potenţialului creativ al studenţilor ingineri joacă un rol important în activitatea creativă a personalităţii. În articol sunt redate unele condiţii psihopedagogice, ca: formarea şi dezvoltarea, în mod special, orientat, a atitudinilor de formare profesională iniţială şi a atitudinilor morale la studenţi; aplicarea specială a strategiilor de formare şi dezvoltare a atitudinilor de învăţare creativă; încadrarea studenţilor în activităţi creative în corespundere cu ritmul propriu de învăţare; formarea autoaprecierii adecvate la studenţi, responsabilitate în acţiunile de colaborare şi conlucrare comună. CONDITIONS AND STRATEGIES FOR PSIHOPEDAGOG ENGINEERS DEVELOP CREATIVITY IN STUDENTS Analyzing the literature and documents of educational policy, we can mention that teaching strategies activating the creative potential of students' engineers play an important role in the creative activity of personality. The paper showed some pedagogical conditions as: training and development specifically geared initial training attitudes and moral attitudes in students; special application training strategies and development of creative learning attitudes; classification of students in creative activities in accordance with their own pace of learning; adequate training students' self-esteem, responsibility, cooperation and collaboration in joint actions.