ОСОБЕННОСТИ РАЗВИТИЯ ЭМОЦИОНАЛЬНОГО ИНТЕЛЛЕКТА УЧАЩИХСЯ ПЕРВОГО КЛАССА - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
PARTICULARITĂȚILE DE DEZVOLTARE A INTELIGENȚEI EMOȚIONALE A ELEVILOR CLASEI ÎNTÂI Dezvoltarea emoțională a persoanei se consideră a fi un factor-cheie ce determină prezența succesului în viață, mult mai important decât inteligența. Rezultă, deci, că formarea emoțiilor ,,inteligente", corectarea lacunelor existente în dezvoltarea emoțională trebuie să fie considerate sarcină prioritară și primordială în educație. Cuvinte-cheie: intelegență emoțională, sferă emoțională, preșcolar senior, elev în clasa întâi.