تأثیر یک دوره تمرین 8هفته‌ای وی فیت بر ادراک بینایی کودکان 6 تا 10‌ساله مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی - غلام حسین ناظم زادگان; ربابه رستمی; ایوب هاشمی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2021)
زمینه و هدف: مهارت ادراک بینایی از مهارت‌های لازم برای اجرای فعالیت‌های روزمره زندگی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر یک دوره تمرین 8هفته‌ای وی فیت بر ادراک بینایی کودکان 6 تا 10‌ساله مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی بود. مواد و روش‌ها: روش پژوهش حاضر نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل همه کودکان پسر 6 تا 10‌ساله شهر رفسنجان در سال تحصیلی 1397-1398 بود که از این کودکان 40 کودک مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی به شیوه نمونه‌گیری در دسترس چند‌مرحله‌ای انتخاب و با روش تصادفی در گروه‌های آزمایش و کنترل قرار داده شدند. ابزار مورد‌استفاده پژوهش پرسش‌نامه اختلال هماهنگی رشدی (DCDQ7) ویلسون، آزمون ارزیابی حرکات جنبشی برای کودکان (MABC) و آزمون ادراک بینایی گاردنر بودند. آزمودنی‌های گروه آزمایش به صورت انفرادی تمرینات وی فیت را به مدت 16 جلسه (8 هفته و هر هفته 2 جلسه) انجام دادند. برای تجزیه‌‌وتحلیل آماری از آزمون شاپیرو‌ویلک،‌ لوین و تحلیل کوواریانس با سطح اطمینان 95 درصد استفاده ‌شد.یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که مداخلات بهنگام مبتنی بر بازی‌های ویدئویی فعال وی فیت بر خرده‌مقیاس‌های ادراک بینایی کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی تأثیر معناداری دارد (0/05˂P). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد تأکید بر شناسایی و انجام مداخله‌های مناسب مانند تمرینات وی فیت احتمالاً می‌تواند در درمان و پیشرفت کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی مؤثر باشد.