راهکارهای عملیاتی‌شدن اقتصاد مقاومتی در ورزش مدارس ایران - حسین زارعیان; محمدحسین قربانی; فهیمه میرزائی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
یکی از راه‌های عملیاتی‌شدن اقتصاد مقاومتی در ورزش، نهادینه‌کردن این مفهوم از سنین پایه است؛ ازاین‌رو، توجه به ورزش مدارس و شناسایی مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی در این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به ماهیت کیفی و اکتشافی موضوع، از روش پژوهش کیفی از نوع گراندد تئوری و به شیوة گلیزر (1992) استفاده شد. نخست، ازطریق مطالعات اولیه، فهرست مقدماتی عوامل مؤثر شناسایی شد. سپس، مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته (تعداد = 26نفر) با نخبگان آگاه از موضوع پژوهش انجام شد. نتایج کدگذاری باز حاکی از آن بود که 54 نشان می‌توانند در عملیاتی‌شدن اقتصاد مقاومتی در ورزش مدارس مؤثر باشند. سپس، در مرحلة کدگذاری محوری، نشان‌ها در 17 مفهوم طبقه‌بندی شدند. درنهایت، هفت مقولة شناسایی‌شدة حاصل از کدگذاری انتخابی شامل مقولة اصلاح الگوی مصرف، تدوین برنامة آموزشی، نوآوری و شکوفایی، حمایت از تولید داخلی، حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی، توجه به اقتصاد مدرسه و شیوة آموزشی طبقه‌بندی شدند. سیاست‌گذاران تربیت‌بدنی آموزش‌وپرورش کشور می‌توانند از نشان‌ها، مفاهیم و مقوله‌های شناسایی‌شده در برنامه‌ریزی‌های آتی خود برای عملیاتی‌شدن اقتصاد مقاومتی در ساعات ورزش استفاده کنند.