Toxocaroza - problemă actuală de sănătate în practica medicală (revistă a literaturii). - Corina Rotaru-Lungu (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Toxocaroza este o infecţie accidentală a omului cu larvele unor nematode intestinale, paraziţi naturali ai unor animale, din genul Toxocara. Măștile debutului în bolile parazitare pot întârzia diagnosticul, cu implicaţii imprevizibile pentru sănătate. Numai o investigaţie complexă clinică şi paraclinică poate evita tergiversări diagnostice, formule de compromis cu tratamente inadecvate, insuficient de fundamentate de rezultatele investigaţiilor.