COMMUNICATION: FUNCTIONS OF COMMUNICATION FROM THE PERSPECTIVE OF STUDYING FOREIGN LANGUAGES - USM ADMIN (Moldova State University, 2019)
COMUNICAREA: FUNCȚIILE COMUNICĂRII DIN PERSPECTIVA STUDIERII LIMBILOR STRĂINE În articol este abordată problema comunicării ca fenomen social, accentul fiind pus pe analiza funcțiilor comunicării, pe competențele de comunicare în limbile străine din diferite perspective: socială, psihologică, pedagogică, didactică, fiind identificat specificul competențelor de comunicare în limbile străine. Prevederile conceptuale formulate reprezintă premise pentru reactualizarea demersurilor metodologice de predare-învățare a limbilor străine. Cuvinte-cheie: comunicare, funcțiile comunicării, competențe de comunicare, comunicare verbală, comunicare non- verbală, comunicare paraverbală, limbaj, situații de comunicare, feed-back în comunicare.